Danska Odico gör sig redo för notering på Aktietorget

Med hjälp av Sedermera Fondkommission planerar det danska teknikbolaget Odico för en nyemission och notering på Aktietorget, enligt ett pressmeddelande.

Odico är ett danskt teknikbolag som utvecklar och levererar färdiga verktyg för att digitalisera och automatisera byggindustrin. I oktober meddelade företaget att de gör sig redo för en nyemission och notering på Aktietorget.

– Vi är glada att kunna meddela att vi nu, med Sedermera Fondkommission som rådgivare, är klara för en nyemission och notering av Odico. Sedan vi grundade Odico i 2012 har vi genomfört mer än 250 lyckade projekt för över 100 kunder i fem länder. Det har gjort att verksamheten hittills har finansierat sig själv, och det är också det bästa beviset på att vår teknologi fungerar och är attraktiv. Nu står vi inför att globalt skala upp verksamheten och teknologin genom lansering av konceptet ”Factory-on-the-Fly”. Ett koncept som gör oss i stånd till att packa och leverera vår teknologi till byggplatser världen över, kommenterar Anders Bundsgaard, vd på Odico.

Factory-on-the-Fly innebär att industrirobotar kan flyttas direkt ut på byggarbetsplatser runtom i världen. Konceptet är baserat på den teknologiska plattform som Odico har utvecklat de senaste fem åren och som möjliggör för en snabb framställning av arkitektoniska geometrier från 3D-ritningar. 

Bolaget producerar främst formar för betonggjutning, men kan även skära i andra material som exempelvis marmor, kakel och till och med is. Formarna är kompatibla i alla existerande gjutningssystem. Utifrån bolagets teknologiplattform har Odico skapat intäkter för att finansiera sitt genomförda utvecklingsarbete. Teknologiplattformen är skapad av redan befintliga industristandardkomponenter och robotar som har verifierats inom bilindustrin, i kombination med bolagets programvara.

Odico var en av vinnarna av Robotdalen Innovation Award 2015.

...

 


Senaste artiklar