Den första prototypen från Berger Neurorobotics är här!

Berger Neurorobotics är ett bulgariskt-danskt startup-bolag som skapar bärbar teknisk utrustning som drivs genom Artificiell Intelligens (AI). År 2017 vann de specialpriset Emerging Technologies Award, vid ceremonin för Robotdalen Innovation Award 2017.  

Bolaget är verksamt inom det område som kallas future-tech, och för närvarande utvecklar de ett bärbart headset med en teknologi som gör att datorer kan tyda en persons känslomässiga tillstånd genom sensorer som läser och känner av personens kropp och hjärna.

Teknologin mäter hjärnsignaler, hjärtfrekvens och hudrespons i realtid och förstår mänskliga känslomässiga och kognitiva tillstånd som koncentration, arbetsbelastning, trötthet, stress, med mera.

Nu har de första prototyperna på headsetet kommit – och Robotdalen har fått tillgång till en av dessa. Den finns för närvarande att beskåda i vår produktutställning på Expectrum i Västerås.

Förutom headsetet skapar Berger Neurorobotics även kraftfulla verktyg för realtidsdataanalys och visualisering, samt en motor för en kognitiv intelligens-chatbot. Dessa kan användas för att utveckla smarta applikationer som till exempel verktyg för att mäta emotionella tillstånd på en arbetsplats eller konversationsapplikationer för olika terapier.

...

 


Senaste artiklar