Flera Robotdalen-stöttade bolag på 33-listan

För elfte året sammanställde Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan – en lista vars mål är att gallra fram de 33 hetaste svenska startup-bolagen. För att komma med på listan krävs att bolaget bland annat är baserat på en innovation, är max sju år och inte är noterat på någon form av handelsplats.

När årets lista för 2018 publicerades den 16 maj visade det sig att inte mindre än tre Robotdalen-stöttade bolag fanns med:

OpiFlex, (bilden ovan) som med en patenterad teknik har byggt en mobil robotplattform som gör det enkelt att flytta en industrirobot från en maskin till en annan på fabriksgolvet.

Furhat, som har skapat en social robot med samma namn. Roboten klarar bland annat av muntlig interaktion med flera personer samtidigt och genom att projicera ansiktet på en 3d-utskriven mask kan stor nyansvariation av olika ansiktsuttryck uppnås.

Racefox, som fungerar som en digital personlig träningscoach.

Dessutom fanns bolaget Cognibotics, som Robotdalen samarbetar med, också med på listan. Cognibotics har en lösning som förbättrar precisionen för tillverkningsrobotar.

Stort grattis säger vi till samtliga bolag!

...

 


Senaste artiklar