Framgångar för Mollii i Frankrike

Svenska Inerventions AB med elektrodressen Mollii gör succé i Frankrike. Mollii har nu över 50 användare i Frankrike och ryktet om det nya hjälpmedlet sprider sig snabbt.

Genom en så kallad partnersökning, som finansierats med stöd från Robotdalen, kom Inerventions i kontakt med flera kliniker som behandlar människor med hjärnskador. Flera av dessa är intresserade av att genomföra kliniska studier på Mollii för att verifiera effekten.

Inerventions samarbetar dessutom med ett rehabcenter som arbetar med konduktiv pedagogik. Denna klinik har certifierad Mollii-personal och fungerar som en agent på den franska marknaden. Rehabilitering av hjärnskadade är klinikens huvudsakliga verksamhet, och Mollii har nu blivit en integrerad del av träningsprogrammen.

Hittills har en Mollii-dräkt blivit finansierad av MDPH, den franska motsvarigheten till vår svenska försäkringskassa.

Mollii (tidigare Elektrodress), som bland annat vunnit Robotdalen Innovation Award 2013, kan vara det nya grepp inom neurorehabilitering som många människor väntat på. Mollii är skräddarsydd rehabilitering i form av ett klädesplagg med elektroterapi som programmeras efter individens behov. Med Mollii får personer med spasticitet ett hjälpmedel som i hemmiljö kan hjälpa till att minska oönskade reflexer och stelhet och gör det därmed möjligt att förbättra rörelseomfång och funktionsförmåga. Plagget används av personer med neurologiska skador och sjukdomar som cerebral pares, förvärvad hjärnskada, ryggmärgsskada och stroke.

...

 


Senaste artiklar