Nu är det dags att tävla igen!

Robotdalen Innovation Award 2017

Den internationellt orienterade Robotdalen Innovation Award riktar sig till entreprenörer, innovatörer, nystartade företag samt forskare och doktorander från hela världen som har idéer, koncept eller lösningar med kommersiell potential och banbrytande teknik, som adresserar följande områden inom robotik och automation:

   • Industrirobotik och automation - särskilt lösningar för små och medelstora företag

   • Servicerobotik (B2B)

   • Hälsorobotik - teknik för ett självständigt liv

Robotdalen huvudsakliga roll ligger i att vara en accelerator för utveckling och att möjliggöra kommersiell framgång. Tävlingen har därmed ökat sitt fokus på den innovativa aspekten. För att stärka denna aspekt, kommer extrapoäng att delas ut till tävlande som har övervägt hur deras idéer skulle kunna kommersialiseras och hur de resulterande produkterna kan skapa nya användarfördelar i samhället eller inom industrin.

Maximalt tre vinnare delar på 300.000 kronor. Varje vinnare erhåller 100.000 kronor, där 40.000 kronor är prispengar och 60.000 kronor erbjuds att användas för att utveckla konceptet i samarbete med Robotdalen.

Tävlingsansökan ska lämnas in senast den 1 november 2016 och kommer att utvärderas av en extern jury med omfattande kommersiell kompetens.

Vinnarna kommer att bjudas in till Västerås, Sverige, under två dagar i februari 2017 (datum bestäms senare) för en prisceremoni samt utvecklingsworkshops tillsammans med Robotdalen.

Den första Robotdalen Innovation Award tilldelades i 2012 (mellan 2007-2011 var det Robotdalen Scientific Award). Tidigare vinnare har varit Bioservo Technologies, Inerventions, Tinkerbots, Furhat Robotics, openbionics.org, Odico Form Robotics och CRG.

Här hittar du tävlingsformulär och mer information.

...

 


Senaste artiklar