Välbesökt mässvecka på Elmia Automation

Tack alla ni som besökte oss i Automationscentralen, på mässan Elmia Automation 2016 i Jönköping 10-13 maj!

Vi kan positivt konstatera att mässveckan var en succé, där vi under hela veckan hade välbesökta paneldebatter och föredrag kring olika automationsämnen i vår monter. Ämnen som diskuterades var maskinbetjäning och materialhantering, svetsautomation, kollaborativa robotar samt nya branscher och framtidsspaning.

Under Elmia Automation skrev även företaget OpiFlex två order, för sin mobila robotlösning för tillverkningsindustrin. OpiFlex har en patenterad dockningslösning som gör att roboten står stabilt när den flyttats för att betjäna en ny maskin i produktionen. OpiFlex har även gjort det enkelt att programmera om en robot. Med fem minuters utbildning kan du programmera roboten för ny produkt på mindre tio minuter med deras patenterade enkla robotprogrammering. OpiFlex har även en patenterad säkerhetslösning utan staket som följer alla säkerhetsdirektiv. Ursprungsidén kommer från Robotdalen och har utvecklats vidare av bolaget OpiFlex Automation AB, som drivs av Johan Frisk i Västerås. BK Produkter från Alvesta var under mässveckan ett av de första företagen att skriva kontrakt och köpa in lösningen till sin produktion.

Flera besökare passade även på att besöka och prova den kollaborativa roboten YuMi, som fanns i ABB Robotics entrémonter i Elmias D-hall. Roboten, med en mjukvara utvecklad av Robotdalen, läser av, registrerar och "härmar" en persons rörelser genom en Kinect-kamera, och kan på så sätt styras att utföra olika kommandon. Se filmen nedan!

 

Automationscentralen är ett samarbete mellan Elmia Automation, SAG, Automation Region och Robotdalen. Elmia Automation är den ledande automationsmässan för Sveriges tillverkningsindustri. Publikt slog Elmia Automation 2016 alla tidigare besökarrekord detta år, med drygt 10 000 unika besökare under fyra dagar.

...

 


Senaste artiklar