Blogg för projektet Hjälpmedel och innovation

Hjälpmedel och innovation var ett samarbetsprojekt mellan Robotdalen och Landstinget Västmanland som pågick mellan 2014-2016, med ambitionen att tillsammans göra fler nya produkter tillgängliga för äldre och funktionshindrade.

2016-01-13 i av Hjälpmedel och innovation
Jag som projektledare vill passa på att tacka alla som på olika sätt bidragit till projektet Hjälpmedel och innovation. Tillsammans har vi lagt en bra grund för framtida innovationsarbete inom offentlig sektor i Västmanland. Den ljusnande framtid är vår!
2015-11-27 i av Hjälpmedel och innovation
När Hjälpmedelscentrum bjöd in till förskrivardag presenteras de nyheter som finns i hjälpmedelssortimentet. Över 90 förskrivare minglade runt i utställningen och träffade leverantörer och lyssnade till presentationer. Projektet Hjälpmedel och innovation passade på att visa upp ett par innovativa produkter i den här positiva miljön.
2015-11-10 i av Hjälpmedel och innovation
Inte en stol var tom när projektet bjöd in till konferens om hjälpmedel och innovationer. Det fullspäckade programmet bjöd på varierad information om till exempel forskning om välfärdsteknink, den moderna människans möte med tekniken och hur man kan ha med innovationstänk i upphandling av hjälpmedel.
2015-10-20 i av Hjälpmedel och innovation
En av dagens höjdpunkter var när dörren till mitt kontorsrum fylldes upp av en liten delegation med två fyllda kartonger. Det var några av medarbetarna från kommunens dagliga verksamhet på Hjälpmedelscentrum som på bara ett par timmar hade packat alla välkomstmappar som ska delas ut på den nationella konferensen om Hjälpmedel och innovationer. I det här gänget finns en arbetsglädje som smittar av sig!
2015-10-09 i av Hjälpmedel och innovation
Hur ska innovationsledare bli bra på innovationer om de inte vet att de är innovationsledare? Det var en av frågorna som lyftes när innovationer i offentlig sektor diskuterades tillsammans med Reglab, VINNOVA och SKL i september.
2015-08-31 i av Hjälpmedel och innovation
Det är roligt att vara en del av en framsynt organisation! Gemensamma hjälpmedelsnämnden har beslutat att tillsätta en person att fortsätta jobba med implementering av innovationer efter projekttiden!
2015-07-22 i av Hjälpmedel och innovation
Semester innebär en möjlighet att bildligt sett resa sig från den invanda stolen. Att ta en paus väcker kreativiteten och ger möjlighet att se det man gör i ett annat perspektiv. Det är som att se marken från en helikopter.
2015-07-01 i av Hjälpmedel och innovation
Är det rädsla för människoliknande robotar som gör att det går långsamt att implementera välfärdsteknologi inom vård och omsorg? De teknologiska lösningar vi jobbar med i projektet har hittills varit betydligt mer lika det vi är vana att omges med i våra hem, bara med lite mer intelligent innehåll.
2015-06-01 i av Hjälpmedel och innovation
En specialbyggd hygienvagn klädd i röd plysch lockade till skratt när medarbetarna från Hjälpmedelscentrum intog scenen på MISTELs inspirationsdag för innovatörer och företagare. Detta sätt att presentera projektet ”Hjälpmedel och innovation” gjorde att alla höll sig vakna! När man tidigt kan bolla idéer med de tänkta användarna kan många minor undvikas.
2015-05-18 i av Hjälpmedel och innovation
Det är mycket som händer nu. Naturen växer så snabbt att man nästan ser det från den ena dagen till den andra. Blad och blommor slår ut och fåglarna kvittrar glatt. Nu har vi hela sommaren framför oss med oändliga möjligheter!

 


Senaste artiklar