Flexibelt, individanpassat stöd för innovationer

Robotdalen hjälper innovatörer, entreprenörer och företag att utveckla och kommersialisera robotinnovationer. Vi har kompetens inom produktutveckling, tekniska analyser, konceptualisering, simulering, affärsutveckling och marknadsutveckling. Genom våra samarbetspartners och vårt nätverk kan du få tillgång till finansiering, prototypbyggare, universitet, tidiga kunder, inkubatorer, kommersialiseringsaktörer med flera. Vi arbetar inte med en statisk innovationsprocess utan bidrar till utvecklingen av din robotlösning genom att kontinuerligt se över och säkerställa att du har tillgång till rätt kompetens och nätverk utifrån de behov och utmaningar du står inför.

Peter Stany

Ansvarig Innovationsstöd
Telefon 070-934 93 02

E-post

 

Kontakta mig och berätta om din innovation. Du behöver inte avslöja affärshemligheter, men beskriv innovationen lite kort, så kontaktar jag dig!

 

Berätta om din innovation

 

Vårt signum är ett flexibelt, individuellt stöd

”Samarbetet med Robotdalen, efter vinsten av Robotdalen Innovation Award 2012, har gett oss ovärderlig tillgång till kompetens och ett helhetstänkande kring innovationer.”

Tomas Ward, VD Bioservo Technologies AB

 

Robotdalen Innovation Award

Robotdalen Innovation Award är tävlingen som riktar sig till entreprenörer, innovatörer, nystartade företag samt forskare och doktorander från hela världen som har idéer, koncept eller lösningar med kommersiell potential och banbrytande teknik, inom robotik och automation.

Ett handproteskoncept, skapat av det grekiska open-source-initiativet OpenBionics, utsågs till vinnare av första pris i Robotdalen Innovation Award 2015 vid en prisceremoni arrangerad på konferensen Automation Summit i Västerås den 3 september 2015.

På andra plats i tävlingen kom det danska företaget Odico Aps Formwork Robotics och deras Robotic Hotwire Cutting; ett verktyg lämplig för byggbranschen, som omvandlar digital design till fysiska objekt, som ett alternativ till 3D-printning. Tredje pris gick till Dr.-Ing. Mohammad Ali Nasseri, skapare av Hybrid Parallel-Serial Micromanipulator, ett medicinskt verktyg för ögonläkare, som syftar till att hjälpa till vid ögonkirurgi. 

Robotdalen Innovation Award arrangeras vartannat år. Kampen om Robotdalen Innovation Award 2017 har nu lanserats. Läs mer om tävlingen här!