Följ Robotdalens blogg om robotinnovationer

Här kan du lästa de senaste nyheterna inom Robotdalens verksamhet samt följa vårt arbete med olika projekt och nya robotinnovationer.

Visar alla artiklar taggade med Robotdalen Innovation Award

2017-02-06 i hälsorobotik, Robotdalen Innovation Award, Somnox av Klas Larsson
En sömnhjälpsrobot, skapad av ett holländskt team, utsågs till vinnare av Robotdalen Innovation Award 2017 vid en prisceremoni i Västerås den 6 februari. Det danska startupbolaget Berger Neurorobotics vann specialpriset Emerging Technologies Award.
Cognitive Retinal Generator (CRG) är ett medicinskt verktyg för ögonläkare, som syftar till att hjälpa till vid ögonkirurgi. Det är utvecklat för att användas vid behandling av en ögonsjukdom kallad AMD (åldersrelaterad makuladegeneration). Se vår film om hur den fungerar.
Nu är det dags för Robotdalen Innovation Award igen, tävlingen som riktar sig till entreprenörer, innovatörer, nystartade företag samt forskare och doktorander från hela världen som har idéer, koncept eller lösningar med kommersiell potential och banbrytande teknik, inom robotik och automation.
2013 var Tinkerbots en av pristagarna i tävlingen Robotdalen Innovation Award. Nu finns produkten, i flera utföranden och olika storlekar, till försäljning via Tinkerbots egna webbplats.
2015-09-04 i Robotdalen Innovation Award, tävling, robotik av Klas Larsson
Ett handproteskoncept, skapat av det grekiska open-source-initiativet OpenBionics, har utsetts till vinnare av första pris i Robotdalen Innovation Award 2015.
2015-08-21 i Robotdalen Innovation Award, tävling, robotik av Klas Larsson
De tre nominerade till Robotdalen Innovation Award 2015 har nu tillkännagivits.
2014-10-27 i Furhat, utställning, Robotdalen Innovation Award av Klas Larsson
Nu har du möjligheten att se och uppleva den sociala roboten Furhat, som kan kommunicera med dig och flera andra personer samtidigt.
Lite lättare med Servohandsken Easy från Bioservo, företaget som vann Robotdalen Innovation Award 2012.
2014-04-28 i Tinkerbots, Robotdalen Innovation Award av Jessica Karlsson
Tredjepriset i Robotdalen Innovation Award 2013 gick till Tinkerbots, ett robotbyggset som hela familjen kan samlas kring. Bakom produkten står tre tyska forskare som nu söker medel via crowdfunding för att ta nästa steg med sin innovation.

 


Senaste artiklar