Följ Robotdalens blogg om robotinnovationer

Här kan du lästa de senaste nyheterna inom Robotdalens verksamhet samt följa vårt arbete med olika projekt och nya robotinnovationer.

Visar alla artiklar taggade med Strokerehabilitering

Robotdräkten HAL är ett så kallat exoskelett, som används som stöd vid strokerehabilitering. Nu har du chansen att se en demonstration av robotdräkten, i Robotdalens monter på konferensen Vitalis 2018.
Robotdräkten HAL är ett så kallat exoskelett, som används som stöd vid strokerehabilitering. 2012 påbörjades kliniska tester vid vid bland annat Danderyds sjukhus. Nu är de initiala testerna klara och resultaten är positiva. Robotdalen söker i samband med detta en samarbetspartner till det japanska företaget, för etablering på den svenska marknaden.
Svenska Inerventions AB med elektrodressen Mollii gör succé i Frankrike. Mollii har nu över 50 användare i Frankrike och ryktet om det nya hjälpmedlet sprider sig snabbt.
2016-04-25 i strada, Strokerehabilitering, SICS Swedish ICT, film av Klas Larsson
Strada-projektet syftar till att möjliggöra strokerehabilitering på distans, via ett nyutvecklat ICT-koncept. Nu kan du se en film om hur det fungerar.
2015-05-18 i Rehabveckan, HAL, Servohandsken, Strokerehabilitering av Klas Larsson
Under RehabiliteringsMedicinska Veckan återfinns flera Robotdalen-relaterade projekt och produkter i programmet.

 


Senaste artiklar