Följ Robotdalens blogg om robotinnovationer

Här kan du lästa de senaste nyheterna inom Robotdalens verksamhet samt följa vårt arbete med olika projekt och nya robotinnovationer.

Visar alla artiklar taggade med hjälpmedel

2017-01-30 i Poseidon, duschlösning, hjälpmedel, hälsorobotik, film av Klas Larsson
"Det där kändes ju supersäkert. Man har ju möjligheten att manövrera allting!" Det säger pensionären Hans Lindström, efter att han fått prova en prototyp av duschlösningen Poseidon.
2016-09-28 i WeMeMove, almi, hjälpmedel, Jane Walerud, Skidåkning av Klas Larsson
Almi Invest investerar tre miljoner kronor i WeMeMove, som har utvecklat ett intelligent träningshjälpmedel för längdskidåkare och löpare. I emissionen på totalt sex miljoner kronor deltar också affärsängeln Jane Walerud.
Nu publicerar Landstinget Västernorrland en återrapport till Hjälpmedelskommittén, efter att fyra patienter fått prova att använda elektrodressen Mollii som hjälpmedel. Testerna har uppvisat positiva resultat och nu hoppas företaget bakom Mollii, Inerventions AB, att produkten snart ska kunna bli förskrivningsbar i flera län runtom i Sverige.
2015-10-29 i hjälpmedel, Hygienrobot, Robotics Care AB, robotdusch av Klas Larsson
Ett av många projekt som just nu utvecklas med stöd från Robotdalen är Poseidon, världens första hygienrobot. Ett innovativt, medicintekniskt hjälpmedel som på ett unikt sätt hjälper rörelsehindrade personer att själva ta hand om sin personliga hygien.
2015-05-11 i Servohandsken, hjälpmedel av Klas Larsson
Nu släpps den efterlängtade uppföljaren till prisbelönta Servohandsken, handsken som ger extra kraft och greppstyrka åt personer med nedsatt handfunktion
2015-04-15 i Bestic, JustoCat, hjälpmedel, äthjälpmedel av Klas Larsson
Bestic AB breddar sitt produktsortiment med bland annat JustoCat.
Zoomability AB har tecknat en ny order med den amerikanska välgörenhetsfonden The Independence Fund. Ordern gäller 120 exemplar av det fyrhjulsdrivna elfordonet Zoom.
2015-01-26 i JustoCat, robotkatt, hjälpmedel, hälsorobotik av Klas Larsson
Nu lanseras JustoCat, en robotiserad terapikatt för personer med demens och intellektuell funktionsnedsättning.
2014-02-21 i hjälpmedel, innovation, uppfinning av Jessica Karlsson
En andra träff för ett nybildat nätverk för uppfinnare, företagare och finansiärer besöktes av Tvärsnytt som kikade på innovationer för framtidens vård och omsorg.
2014-02-07 i KTH, sensor, hjälpmedel, äldre av Jessica Karlsson
I projektet Aktiva hjälpmedel för äldre (SAATH) ska innovativa hjälpmedel för äldre personer utvecklas.

 


Senaste artiklar