Följ Robotdalens blogg om robotinnovationer

Här kan du lästa de senaste nyheterna inom Robotdalens verksamhet samt följa vårt arbete med olika projekt och nya robotinnovationer.

Visar alla artiklar taggade med VINNOVA

Inom återvinningsindustrin finns ett stort behov av nya analys- och sorteringstekniker för skrot. Robotdalen har varit med och tagit fram en robotprototyp som kan sköta denna skrotsortering. Se filmen!
2017-10-30 i iHubs Sweden, Vinnväxt, VINNOVA av Klas Larsson
iHubs Sweden är en ny samverkansplattform med grund i de Vinnväxtmiljöer som etablerats runt om i landet genom Vinnovas Vinnväxtprogram.
Näringsminister Mikael Damberg (S) och Robotdalens Adam Hagman uttalar sig i SVT, om det fortsatta stödet från statliga Vinnova, för att fortsätta utveckla Robotdalens verksamhet med nya tekniska lösningar inom vården.
Med en egenutvecklad, unik batteriteknik som kärna har det småländska företaget Solutions For Tomorrow AB tagit fram en revolutionerande mobil röntgenmaskin som sätter en ny standard för röntgen på sjukhus och inom hela sjukvården.
2015-11-05 i Furhat, VINNOVA, sociala robotar av Klas Larsson
Grattis säger vi till Furhat Robotics AB, företaget bakom den sociala roboten Furhat, som denna vecka fått en bidragsansökan beviljad hos statens innovationsverk VINNOVA.
2014-04-08 i äldre, självständighet, vård och omsorg, Sunside, VINNOVA av Jessica Karlsson
Vi tror på fler tekniska lösningar som ger äldre möjlighet till självständighet, delaktighet och ett aktivt liv. Samtidigt är det inte alltid så lätt att nå ut med ny teknik i hälso- och sjukvårdssektorn. Det vill vi förändra.
2014-03-25 i mobil röntgen, VINNOVA, Solutions for tomorrow, hälsorobotik av Jessica Karlsson
VINNOVAS satsning Forska & Väx ger nu företaget möjlighet att utveckla batterisystemet för sin mobila röntgen.

 


Senaste artiklar